Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به آتش‌سوزی‌های اخیر جنگل‌های ارسباران در شهرستان کلیبر، عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز اقدام به تهیه نقشه‌های آتش سوزی از مناطق آسیب دیده کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با توجه به آتش‌سوزی‌های اخیر جنگل‌های ارسباران در شهرستان کلیبر، ضرورت تولید نقشه‌های آتش سوزی از مناطق آسیب دیده از سوی دانشگاه تبریز به منظور کمک و پاسخ سریع امدادرسانان احساس شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهروز ساری صراف، رییس دانشکده برنامه‌ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز گفت: امکان نظارت و پایش سریع آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران و جنگل های حوزه قفقاز و منطقه مدیترانه در دانشکده برنامه‌ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز مقدور گردیده و در این راستا  یک پبشنهاد  ارائه شد.


صراف با بیان اینکه گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تبریز با امکانات پایش و آنالیز مناطق متاثر از آتش‌سوزی توانست نقشه آتش‌سوزی مناطق را تا روز ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۰ آماده کند، افزود: با عنایت به امکانات و فناوری‌های موجود در گروه سنجش از دور و گروه آب و هواشناسی (با توجه به دارا بودن آنتن‌های گیرنده داده‌های ماهواره هواشناسی) توانمندی پایش و رصد آتش‌سوزی جنگل‌ها و پایش طوفان‌های گرد و غبار و طوفان‌های رعد و برقی و سایر مخاطرات محیطی در سطح ملی و حتی در سطح کشور‌های حوزه قفقاز و حوزه مدیترانه را دارد (با توجه به وقوع آتش‌سوزی جنگل‌های ترکیه و یونان که این رویداد و حوادث در تصاویر ماهواره‌ای گروه‌های سنجش از دور و آب و هواشناسی دانشکده برنامه‌ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز، نیز قابل رصد است)، چرا که سطح مقیاس نقشه‌های تولید شده با امکان بزرگ نمایی‌های در حد مشاهده روستا‌های منطقه، می‌تواند کمک شایان توجهی به مدیریت و کنترل مخاطرات محیطی به سازمان‌های محیط زیست و مدیریت بحران استان‌های کشور و کشور‌های همجوار ارائه کنند.


بر همین اساس رئیس دانشکده برنامه‌ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز پیشنهاد کرد که «مرکز پایش سنجش از دور در مطالعات محیطی حوزه قفقاز و مدیترانه» در دانشکاه تبریز ایجاد شود. پایش مداوم مناطق شهری و روستایی و جنگل‌ها و مراتع در زمان آتش‌سوزی و یا وقوع هر مخاطره دیگری، مدلسازی رفتاری در زمان بحران‌ها و تهدیدات زیست محیطی از کاربرد‌های سنجش از دور می‌باشد که نیاز به توجه بیشتر به این فناوری را در مدیریت بحران از سوی مقامات مسئول می‌طلبد.


لازم به توضیح است نقشه مناطق در حال آتش سوزی، توسط صدرا کریم زاده تهیه شده است.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جنگل های ارسباران آتش سوزی جنگل منابع طبیعی جنگل های ارسباران سنجش از دور آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۸۰۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران

یادمان زنده‌یاد غلامحسین بنان به مناسبت زادروز ایشان آخر هفته جاری، با عنوان «طنین بال قو» و در قالب بیستمین شب موسیقی ارسباران برگزار می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بیستمین شب موسیقی ارسباران پنجشنبه 13 اردیبهشت‌ 1403 ساعت 18 در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. این برنامه با عنوان «طنین بال قو» به مناسبت زادروز زنده‌یاد غلامحسین بنان به یادمان این خواننده فقید موسیقی دستگاهی ایرانی اختصاص دارد.

در این برنامه که با حضور استادان، پیشکسوتان و هنرمندان موسیقی برگزار می‌شود، چندین اجرای موسیقی پیش‌بینی شده است و سخنرانان مراسم درباره ویژگی‌های آواز استاد بنان نکاتی را بیان خواهند کرد.

چرا غلامحسین بنان آواز شهرام ناظری را افتضاح توصیف کرد

غلامحسین بنان (زاده 10 اردیبهشت 1290 و درگذشته 8 اسفند 1364) خواننده موسیقی دستگاهی ایرانی بود. او از سال 1306 تا سال 1347 در زمینه موسیقی فعالیت داشت و عضو شورای موسیقی رادیو، استاد آواز هنرستان موسیقی تهران و بنیان‌گذار انجمن موسیقی ایران بود. بنان را نخستین خواننده ایرانی آشنا با خط بین‌المللی موسیقی (نُت) دانسته‌اند. جنس صدای وی از نوع باریتون بود. ترانه‌هایی از جمله «بهار دلنشین»، «الهه ناز» و سرود «ای ایران» از آثار شناخته‌شده با صدای بنان هستند.

حضور در این برنامه برای عموم علاقه‌مندان آزاد و رایگان است و برای شرکت در آن می‌توانید به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان، خیابان جلفا مراجعه کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نماینده تبریز: شهرداری حق دارد با خارجی ها قرارداد ببندد اما نه پنهانی
  •  اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • ارسال سریع تکنولایف در تبریز راه‌اندازی شد
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • اعزام ۶۰ گروه جهادی به مناطق محروم استان بوشهر
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند
  • ابراهیم رئیسی دوباره از «گشت ارشاد مدیران» گفت؛ در دستور باشد!
  • برگزاری نشست هم اندیشی مدیران مراکز مشاوره استان